Ervaringen van ouders

Een aantal van onderstaande beoordelingen zijn door ouders geplaatst op de facebookpagina van RT-praktijk ‘de Elstar’

Recensie RT De Elstar (16-4-2023)

Onze dochter bleek eind groep 6 flinke reken-achterstanden te hebben opgelopen omdat ze haar eigen (zeer omslachtige) rekenmethodes erop nahield. Hoewel ze slim genoeg is geloofde ze niet meer in zichzelf en had ze een hekel aan rekenen. Op school hadden de leraren niet de tijd om te doorgronden hoe haar gedachtepatroon precies werkt, en thuis verzette ze zich tegen elke manier van extra oefenen. De zorgcoördinator op school raadde ons daarom de hulp van Ine aan. Hoe erg ze de basisvaardigheden en het automatiseren niet onder de knie had bleek toen Ine haar het befaamde ‘rekenmuurtje’ liet doen. Vervolgens heeft Ine een op haar persoonlijk afgestemd traject opgezet en is ze met haar aan de slag gegaan. Heel fijn was ook dat de bijles van Ine gewoon op school, tijdens schooltijd, gegeven kon worden.

Waar wij in eindeloze strijd met onze dochter over het rekenen verzandden, lukte het Ine al snel om haar toch te bereiken, met veel geduld, en vooral humor. Ine paste haar lessen aan de behoeftes en het denkpatroon en karakter van onze dochter aan, en hield ook ons goed op de hoogte van de vorderingen en nog te nemen hordes. Het lukte haar om onze dochter de noodzaak in te laten zien van andere methodes dan de hare (en vooral om wel kladpapier te gebruiken!) maar daarbij wel onze dochter in haar waarde te laten. Zij vond Ine een hele fijne en lieve juf. Ze is uiteindelijk tot aan de eindtoets van groep 8 bij Ine gebleven en heeft in bijna twee jaar enorme vooruitgang geboekt (van citoscore III naar op 1 foute som na score I).

Hoewel rekenen nog steeds niet haar favoriete vak is, heeft ze nu meer vertrouwen in haar kunnen en is haar algemene zelfvertrouwen stukken gegroeid. Wij waardeerden de persoonlijke aandacht die Ine onze dochter gaf, maar ook aan ons, zeer, net als Ine’s flexibiliteit en bereidheid om altijd met ons en onze dochter mee te denken. En dat ze een aanbevelingsbrief wilde schrijven voor onze dochter voor een specifieke vervolgschool. De RT lessen waren een flinke investering, maar we zouden het zo weer doen. Wij zijn haar heel dankbaar voor alles wat ze voor ons en onze dochter heeft gedaan!

Ouders van E.

Onze zoon heeft dankzij de RT van Ine een een hele mooie groei doorgemaakt. Zijn rekenvaardigheden en zijn zelfvertrouwen zijn ontzettend toegenomen!
De lijntjes met Ine waren kort en prettig. Het allerfijnste was dat Ine per rt-moment keek naar de behoeften en belastbaarheid van onze zoon. 
 
Ine, dank je wel!
 

Als ouders van drie als hoogbegaafd geteste kinderen liepen wij er bij twee van de drie tegenaan dat ze de basisvaardigheden van het rekenen niet goed onder de knie kregen bij het aangeboden top down onderwijs op de basisschool. Bij onze zoon werd in eerste instantie niet opgemerkt dat hij moeilijkheden had met zijn rekenwerk. Hij kwam immers wel tot de juiste oplossingen. Dat hij hiervoor onnodige stappen en zelf aangeleerde strategieën bedacht had, die er op het voortgezet onderwijs hoogst waarschijnlijk in zouden hebben geresulteerd dat hij vastgelopen zou zijn, werd bij Ine al snel duidelijk en goed door haar opgepakt. Bij onze dochter merkten we dat Ine op een andere wijze, meer aansluitend bij haar, opnieuw maatwerk kon leveren.

Ine heeft affiniteit met deze doelgroep en weet met humor al snel kinderen op hun gemak te stellen. Met een duidelijke uitleg en gestructureerde aanpak weet ze kinderen te begeleiden in het aanleren en toepassen van rekenvaardigheden en ze weer zelfvertrouwen en plezier in het rekenen terug te geven. Na afronding van het traject bij Ine lieten we ze met veel vertrouwen starten in het voortgezet onderwijs. De kinderen kijken terug op een fijn contact met Ine. Wij zijn haar erg dankbaar en zouden haar van harte aanbevelen.

Anoniem

Afgelopen 2 jaar heeft onze zoon ondersteuning van Ine gehad. Eerst alleen met rekenen en de laatste maanden ook ondersteuning m.b.t. begrijpend lezen. Door de uitstekende begeleiding van Ine heeft hij 1,5 jaar achterstand ingehaald. Door deze begeleiding krijgt hij in de toekomst kansen die hij waarschijnlijk anders niet had gekregen. Het succes zit denken wij in de manier van aanbieden van de lesstof. Deze lesstof wordt aangepast zodat het voor onze zoon te begrijpen was.

Ondanks dat we twee jaar lang iedere dinsdag naar Elst reden, wat best een belasting was, heeft hij het nooit als vervelend ervaren. Het huiswerk was de eerste periode geen enkel probleem hij maakte immers grote stappen. Later werd dat wel wat lastiger. Het heeft hem heel veel zelfvertrouwen gegeven. En bij de laatste les reden we terug naar huis en hij zei toen: “Eigenlijk best jammer dat het voorbij is….” Een groter compliment kan je denken wij niet krijgen.

Het plezier dat ze samen hadden heeft ervoor gezorgd dat er grote stappen zijn gemaakt. Want Ine kon hem aanspreken op zijn gedrag, zijn inzet maar wat ze bovenal hadden was plezier! En dat zorgt ervoor dat het leren makkelijker gaat. Ine bedankt dat je op deze positieve manier veel voor onze zoon hebt kunnen betekenen. Het was de investering meer dan waard!!

Thanks! Ouders van S

Succes story Nikee 

Nikee onze dochter kwam twee jaar geleden bij Ine in de bijles. Nikee zat op dat moment in halverwege groep 6.  Toen wij Nikee op een nieuwe school plaatsten vanwege een verhuizing werd er geconstateerd dat Nikee twee jaar achterstand had met rekenen. Eigenlijk waren de basis vaardigheden niet op orde en liep zij ver achter.

Gelukkig heeft Ine samen met school goed in beeld gebracht wat er moest gebeuren en wie wat ging trainen en is Nikee samen met Ine aan de slag gegaan.

Haar uitstroom profiel was beneden basis (praktijk) niveau en na ruim twee jaar 1 uur bijles in de week met extra huiswerk is haar uitstoom profiel in groep 8 VMBO kader TL geworden.

De manier van lesgeven en de bouwstenen die eerst stevig genoeg moeten zijn voordat je verder kunt gaan is de basis van dit resultaat.

Top en bedankt Ine.

Mvg Jeroen ten Thij

Van vakantie naar RT!
In juli 2017, het heeft zo moeten zijn. Komen we Ine tegen op een camping in Luxemburg.

Van het een komt het ander, het verhaal ging over onze oudste dochter. Helaas veel frustraties als ze thuis kwam uit school. Het rekenen o. a wilde maar niet lukken, hoe graag ze dat ook wilde. Zou het dyscalculie zijn? Of….. Zou er meer aan de hand zijn? Vele vragen bleven bij ons onbeantwoord. Op de camping hadden Ine en onze dochter al een goed gesprek gehad samen, en Ine wilde in haar vakantie wel een testje doen! Onze dochter vond het goed.
Hieruit kwam een overzicht en er werd steeds meer duidelijk, in het “rekenmuurtje” waren vele vakjes helaas ongekleurd of nog niet groen.
Duidelijk waarom in groep 7 het rekenen moeilijk was, als je op niveau van groep 3 zit.

Geen probleem volgens juf Ine, alles valt nog steeds te leren. Eerst terug naar de basis! Alleen Gelderland en Brabant liggen niet 3 straten uit elkaar. Ook hiervoor bedacht juf Ine een oplossing het was de moeite waard om het te proberen!

RT via Skype! En om de zoveel weken van Brabant naar Gelderland!
Waar een wil is, is een weg!
Alles voor je kind.
Foto’s van huiswerk sturen via de app!

Nu zijn we iets meer dan 1,5 jaar verder!
Ge-wel-dig, wat is er hard gewerkt, onze Dochter, heeft zelfvertrouwen gekregen, en behaalt voldoendes op het rekenen.
Frustraties zijn weg, en klaar voor het voortgezet onderwijs!

Bedankt Juf Ine Geurts, voor je geduld, begrip, dat je het zag als een vernieuwing en uitdaging ook voor jou en jouw mooie bedrijf 🍎. En onze dochter de kans wilde geven. De band die jullie samen hebben opgebouwd op z’n afstand. Fantastisch! 😍
Ine je bent een goede coach, die uit kinderen kan halen, wat er daadwerkelijk inzit! 💪

Super, wij kennen onze dochter niet meer terug! Wat een verandering! Dat dit zo’n impact kan hebben op een stemming van een kind.
Een heel tevreden kind, en gelooft in haar zelf met een doel voor ogen.
Ze wil heel graag bloemiste worden, dit gaat nu zeker lukken. Volgende week op naar de cito, en in het nieuwe schooljaar naar het voortgezet onderwijs.

Bedankt Ine😘 , tot ziens.🙋‍♀️ Misschien niet meer voor RT. Maar je bent altijd welkom in Brabant voor een bakje thee.
Uiteraard houden wij jou op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Marsja van Dongen
 

Drie jaar geleden kregen wij van een remedial teacher bij ons in de buurt het advies om contact te zoeken met  Ine Geurts, omdat zij veel ervaring zou hebben met verschillende rekenmethodes.
Haar manier van aanpak en de verschillende rekenmethodes spraken ons meteen aan.
Onze dochter had ernstige reken problemen. Ze had twee jaar achterstand op rekengebied, wilde niet meer rekenen en dacht dat ze dit ook nooit zou kunnen leren.

Samen met Ine maakte onze dochter kleine stapjes vooruit. Door de juiste aanpak van Ine ging onze dochter het rekenen weer proberen. Haar zelfvertrouwen groeide weer.
Door de brede kennis en ervaring kwam Ine er achter dat er meer aan de hand was met onze dochter.  Op advies van haar hebben wij toen onze dochter laten testen op dyscalculie.

Uit de test bleek dat onze dochter dyscalculie had. Ine heeft haar toen geleerd hoe ze hier mee om kon gaan. Ze heeft onze dochter handige trucjes aangeleerd en hoe het rekenen op een rekenmachine werkt.

Met veel geduld heeft Ine het maximale eruit gehaald wat er in zat. Nu zal onze dochter het zelf moeten doen. Een ding is zeker, zonder de hulp van Ine was ze niet zover gekomen.

Ine bedankt voor je hulp!

Groetjes,

Barend en Elle van Driel

Onze zoon heeft rekenbijles van Ine gehad. Ine begint vanaf de basis met het opbouwen van een ‘rekenmuurtje’. Het werkt echt heel goed. Met geduld, humor en duidelijke uitleg had ze al snel het vertrouwen van onze zoon. Zijn plezier in school is terug, zijn resultaten zijn veel beter en zijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen! Wij zijn blij dat we Ine hebben leren kennen. Ik kan haar echt aanraden!

Alies ten Have

 RT rekenen/spelling Elst

Onze zoon merkte eind groep 6 dat het rekenen steeds moeizamer ging en wilde graag extra hulp. (van een mooie B cito score in groep 3 en 4, daalden de resultaten naar een D/E score). Als ouders wilden we het liefst met een professional aan de slag gaan, gezien onze rekenmethode niet dezelfde is welke binnen het basisonderwijs wordt gebruikt. Na het lezen van de goede recensies van RT-praktijk ‘de Elstar’ hebben we contact met Ine opgenomen en zijn de samen met het rekenen aan de slag gegaan. De eerste weken waren voor onze zoon confronterend, omdat hij ook zichzelf realiseerde dat de basis niet goed was. Hij gebruikte verschillende methoden door elkaar en dat bracht verwarring. Volgens Ine ging hij vanuit Elst via de Afsluitdijk naar Amsterdam, je komt er wel, maar het duurt langer en de kans op de foute afslag is daardoor groter. Ine heeft hem enorm geholpen om de basis goed te leggen, door de juiste methode aan te leren en om zijn zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Daarnaast was er een regelmatige afstemming met de school over de vorderingen. Ine voelde haarfijn aan dat ze zijn vorderingen visueel moest weergeven, het gekleurde rekenmuurtje liet hem namelijk zien waar de hiaten zitten, maar veel belangrijker wat hij nu al goed kon en verbeterd had ten opzichte van de vorige toets. Dit gaf hem zoveel zelfvertrouwen dat hij naar het afsluiten van het rekenen ook nog zijn spelling wilde verbeteren. Met dyslexie een hele opgave, maar ook hier maakte hij mooie sprongen. Volgend schooljaar gaat hij vol zelfvertrouwen naar de brugklas met uiteindelijk een mooi Havo advies op zak.

Z. Speelman

RT lessen in Elst

RT-praktijk De Elstar in Elst heeft voor ons bewezen dat RT niet alleen zinvol kan zijn bij duidelijk aanwijsbare leerachterstanden maar ook voor als het eigenlijk best aardig gaat op school maar je het gevoel hebt dat je kind toch niet optimaal presteert. Mijn dochter presteerde tot en met groep 6 op een HAVO niveau. In groep 7 presteerde ze minder goed en was de kans dat ze uiteindelijk de HAVO zou kunnen gaan doen, heel klein. De grote vraag voor mij hierbij was waar dit aan lag: de oefenstof die moeilijker werd, de concentratie die nog wel eens ontbreekt bij mijn dochter, de grote drukke combi klas in groep 7 of een combinatie hiervan. Om dit helder te krijgen heb ik RT-praktijk De Elstar ingeschakeld en onze vraag voorgelegd. Naar deze hulpvraag is goed geluisterd. Ine heeft eerst onderzoek gedaan en is daarna aan de slag gegaan met die punten die voor mijn dochter van belang waren. En het resultaat mag er zijn. Mijn dochter zit inmiddels in groep 8 en heeft een heel mooi HAVO advies gekregen! Nu krijgt ze in ieder geval de kans om te starten op het niveau dat ze lange tijd op de basisschool heeft laten zien! En dat is voor haar een prachtige start van haar leerzame leven!

Sylvia

Lucas had veel moeite met rekenen en zat al een tijdje op hetzelfde niveau. Door Ine is hij met sprongen vooruit gegaan. Hierdoor kon hij met vertrouwen aan de middelbare school beginnen. En zijn zelfvertrouwen is ook enorm gegroeid. Ik kan Ine aan ieder kind met moeite met rekenen aanraden.

Renske

Bijles rekenen in Elst

Mijn zoon zit in groep 4. Hij had heel veel moeite met rekenen. We zijn via school bij Ine Geurts terecht gekomen. Door middel van onderzoeken is Ine erachter gekomen dat het probleem bij mijn zoon zat in de basis van het rekenen. Ze zijn samen aan de slag gegaan en binnen een paar weken was al een enorme vooruitgang te zien. Daarnaast heeft mijn zoon zeer veel zelfvertrouwen gekregen. Ik ben zeer tevreden over de aanpak van Ine en raad haar dan ook zeker aan.

Femke

Hallo Ine,

Soms weet je als ouders even niet meer wat je moet geloven. Is het nu je eigen gevoel en waarneming of is het nu toch het advies van de basisschool. Iedere ouder wil toch alleen maar het beste voor zijn kind. Wat nu dan te doen??? Gelukkig werd dat voor ons al snel duidelijk. Er kwamen binnen zwemvereniging EZ&PC mooie en goede berichten die richting “RT praktijk de Elstar” wezen.

Dus zaten wij niet lang daarna om tafel om het één en ander door te spreken. Jouw voorstel was toen om eerst een drempelonderzoek te doen en van daaruit verder te kijken.

De resultaten van het drempelonderzoek gaven ons al een heel goed gevoel. Zeker doordat hierdoor werd bevestigd wat wij als ouders al hadden vermoed. Dus een mooie bevestiging. Hetgeen wij op zijn school kregen te horen over een achterstand die Maurice had opgelopen was door jouw hulp al heel snel zo goed als weggewerkt. Een Cito-toets moest uiteindelijk wel de bevestiging geven dat hij TL mocht gaan doen. Door jouw ondersteuning heeft Maurice o.a. het beter leren. Door de hulp van een collega van Lucie is de juiste school voor Maurice gevonden. Door hulp van beide zijn wij nu trotse ouders die een kind hebben die nu erg graag naar school gaat en daarbij nog eens hele mooie cijfers scoort in alle vakken. Dank voor jouw kennis, kunde en hulp.

Christiaan & Lucie (ouders van Maurice)

‘Onze zoon zit in groep 5. Hij heeft een dysfatische ontwikkeling, een taal/spraak probleem. Hij is nu net 2 weken begonnen op het speciaal basisonderwijs. Wij hebben al een tijdje Ine Geurts als RT-er voor hem. Dit gaat echt heel goed, Ine kijkt naar het totaal beeld van het kind. Hierdoor ziet zij de dingen die niet goed gaan, maar ook de dingen die wel heel goed gaan, maar nog net iets extra s kunnen gebruiken. Zij speelt hier erg goed, maar vooral leuk voor het kind, op in. Onze zoon gaat met plezier naar Ine, dat zegt heel wat, want hij voelt haarfijn aan of zij wel de juiste persoon is, die hem kan helpen. Ine helpt hem bij de spelling, rekenen en het lezen. Zij heeft altijd weer een andere methode in huis, mocht het niet bij het kind passen. Dat vind ik zo knap! Wij hebben hem echt vooruit zien gaan, het lezen gaat al sneller en rekenen wordt zo duidelijk uitgelegd dmv bijvoorbeeld plaatjes of geldmuntjes dat het begrepen wordt. Op de basisschool hebben ze daar vaak de tijd niet voor, dus was de weg naar Ine zo gevonden. Zij pakt het ook zo aan, dat hij het kan onthouden, maar dat het ook op de juiste manier aangeleerd wordt. En dat is heel belangrijk!

Wij zijn erg blij dat wij bij Ine mochten komen! Het kind vaart er wel bij.’

Jeroen en Sharon

‘Onze zoon Harmen zit in het speciaal basisonderwijs. Als ouders hadden wij het gevoel dat er meer in Harmen zit dan dat er op school uitgehaald werd. Harmen heeft diverse onderzoeken gehad. Vanuit de ergotherapeute kregen we een folder over ‘Ik leer anders’. We zijn bij Ine uitgekomen omdat zij naast Coach ‘Ik leer anders’, ook leerkracht in het basisonderwijs is en een eigen praktijk voor Remedial Teaching heeft.

Ine ziet het kind als geheel, ze denkt mee over waar Harmen baat bij heeft. Zo heeft ze aangegeven dat de fijne motoriek niet in orde was. Na overleg met school krijgt Harmen hier nu fysiotherapie voor. Er is op advies van Ine op school een scherm geplaatst achter de tafel van Harmen zodat hij minder prikkels krijgt.

Na de sessies van ‘Ik leer anders’ zijn we bij Ine verder gegaan in de particuliere RT (bijles) voor spelling en rekenen. Na 10 bijlessen zagen we dat Harmen op school een enorme sprong gemaakt had. Zijn concentratie was sterk verbeterd, de scores van spelling en begrijpend lezen waren gestegen. Met lezen was Harmen zelfs 22 maanden vooruitgegaan. Wij zijn trots op onze kanjer!

Alleen met een uurtje bijles in de week ben je er niet. Ine geeft tijdens de bijles stapje voor stapje nieuwe instructie. Daarnaast geeft ze veel tips voor huiswerk. Wij merken dat als we thuis gedisciplineerd oefenen we samen het beste uit Harmen naar boven kunnen halen. Na de bijles maakt Ine altijd even tijd om het huiswerk met ons door te spreken en geeft ze antwoord op onze vragen. Je kunt haar ook altijd mailen.

Ine is pas bij Harmen op school geweest. Ze heeft een gesprek met de intern begeleidster van de school gehad om de hulp die Harmen nodig heeft af te stemmen.

Dus ben je op zoek naar een goede Remedial Teacher dan ben je bij RT-praktijk ‘de Elstar’ aan het juiste adres!’

Egbert

‘Onze zoon is onder behandeling bij juf Ine Geurts. Hij zit in groep 8 en heeft dyslexie. Hij heeft het dyslexie protocol van Marant doorlopen. Dit heeft hem wel geholpen, maar taal en spelling blijven erg moeilijk voor hem. Bij juf Ine worden de spellingsregels en de grammatica herhaald. Juf Ine gebruikt daarbij een methode die hem aanspreekt. Dat vind ik erg positief. Ze kijkt naar de leerling en zoekt naar een methode die bij de leerling past.

Daarnaast overlegt ze met school over de resultaten en geeft ze tips voor school. Wij zijn zeer tevreden over juf Ine.’

Jos

‘Onze dochter volledig is onderuit gegaan op school en vanaf groep 4 alleen nog maar E en D-scores behaalde op het rapport voor rekenen. Ik ben gaan zoeken naar iemand die mijn dochter kon helpen met rekenen, omdat school achter bleef in de hulp die ze nodig had. Ik kwam terecht bij Ine en dat is een cadeautje geweest. Ze heeft mijn dochter geholpen om rekenen leuk te gaan vinden. Ook kwam Ine erachter dat zij visueel ingesteld is en dat is met ‘Ik leer anders’ aan de slag gegaan. Toen het rekenen op de rit was is ze doorgegaan met taal. Onze dochter is echt vooruit gegaan met de hulp van Ine. Onze dochter is dit jaar naar het Voortgezet Onderwijs. Ine is met ons mee gaan zoeken naar een geschikte school. Dankzij Ine hebben we een goede school gevonden en gaat onze dochter met veel plezier naar het VO .

Nu heeft onze andere dochter de plaats van de oudste ingenomen om door Ine te worden geholpen met rekenen. Ook zij gaat met plezier naar Ine toe. We zien nu al vorderingen.

Als u iemand zoekt voor deze begeleiding zoek niet verder, maar ga naar Ine, zij helpt je waar nodig is.’

Karin en Martin

‘Na een voor ons ontzettende tegenvallende score m.b.t de gemaakte Entreetoets door onze dochter, zochten wij hulp buiten de school omdat we wisten dat de hulp die onze dochter nodig had verder moest gaan dan een oefenblaadje vanuit school mee naar huis te nemen. Bovendien gaf het zelf oefenen met onze dochter niet het gewenste resultaat, ze had er vaak gewoon geen zin in, zette haar hakken in het zand op het moment dat de oefenboeken na school of in het weekend uit de kast kwamen. Door een toevallige ontmoeting van een oud bekende juffrouw van basisschool waar mijn zoon had gezeten, vernam ik van deze rekenCoach. Opgelucht dat wij zelf niet meer de strijd hoefde aan te gaan, en dat er nu professioneel naar onze dochter zou worden gekeken waar nu precies het rekenprobleem zat zijn we wekelijks begonnen met de rekenbijles.

Ine is begonnen met een aantal toetsen af te nemen waardoor zij kon analyseren waar ze nu precies op uitviel. Aan de hand van dit resultaat is Ine terug gegaan naar de basis van dit uitvallende gedeelte en heeft ze onze dochter systematisch het rekenen bijgebracht. Het fijne hierbij was dat onze dochter erg onzeker was over haar rekentechniek maar door de positieve aanpak van Ine steeds meer zelfvertrouwen kreeg in het rekenen zowel thuis als in de klas!

Wij zijn ontzettend blij dat we deze kans hebben aangenomen, ze ging met zeer grote sprongen voorruit, teruggaande vanuit de entree toets in groep 7 waar ze ongeveer zat op VBMO/ K- T nivo, is ze zeker door de hulp van Ine ( en haar veranderde zelfbeeld) nu in groep 8 doorgegroeid naar Havo/ Vwo eindadvies!!!!

Hierbij komt ook nog eens bovenop dat Ine goed meedacht over het plan van aanpak m.b.t. het maken van de cito-eindtoets, zij heeft de school geadviseerd hoe onze dochter het beste geholpen kon worden (vergrote versie van de toets, het maken van de oefeningen in het cito-boekje zelf e.d). En dit alles samen gaf dit geweldige resultaat!

Het is een investering zeker, maar de moeite waard vonden wij!’

Familie Booy

‘Onze dochter is na vele jaren aanrommelen op school, bij Ine Geurts terecht gekomen voor bijles. Na onderzoek van Ine bleek dat zij inmiddels 22 maanden leerachterstand had opgelopen. Onze dochter is door Ine op alle vakken zeer goed begeleid. Ine Geurts kijkt naar het kind en zoekt naar de beste methode om haar of hem te helpen. Door de persoonlijke benadering die onze dochter van Ine heeft ontvangen, is zij enorm gegroeid in haar zelfvertrouwen en zijn haar schoolresultaten duidelijk verbeterd! Inmiddels heeft zij de basisschool verlaten en doorloopt zij, dank zij Ine Geurts, met succes het vmbo-T. Als ouders raden wij Ine Geurts zeker aan!’

Anja en Peter van Dijk

Onze dochter bleek begin groep 8 een forse achterstand op het gebied van spelling te hebben. Ine heeft ons geadviseerd over het te volgen traject. Onze dochter is flink vooruit gegaan en voelt zich een stuk zekerder. Ze vindt de aanpak van Ine erg prettig en is daardoor erg gemotiveerd om haar huiswerk te maken.

Ine heeft snel door waar het probleem zit en heeft allerlei middelen die je als ouder niet hebt om dit aan te pakken. Als ouder krijg je wekelijks een verslagje mbt de voortgang. Het behandelplan wordt in overleg opgesteld en je krijgt als ouders ook echt de kans om je visie daarop te geven. Je kind is bij Ine geen nummer maar krijgt de aandacht die het verdient. Ine onderhoudt ook de contacten met de leerkracht over evt. aanpassingen op school.

Kortom: Je kind leert op een voor het kind en ouders prettige manier, Ine maakt waar wat ze toezegt en de resultaten zijn erg goed.

Danielle

Onze dochter heeft een groot verschil in niveau qua spelling en rekenen op de basisschool. De spelling gaat erg goed, daarentegen blijft het rekenen achter. Ze zit in groep 8 en gaat dus snel naar het voortgezet onderwijs. We hebben daarom de hulp van Ine gevraagd om de basis van het rekenen wat steviger te leggen zodat ze een goede start kan maken op het voortgezet onderwijs. Daarbij was de CITO in het vooruitzicht en wat zou nou mooier zijn als ze hier ook wat zelfverzekerder aan zou kunnen beginnen. Met tips en tools in de vorm van een boekje en heel veel oefenmateriaal is het Ine gelukt om de basis aan te scherpen. Ze heeft onze dochter laten inzien dat ze het allemaal wel kan. Met haar jarenlange ervaring weet zij precies die gevoelige snaar bij de kinderen te raken waardoor het kwartje valt. Onze dochter heeft zelf aangegeven dat ze veel aan de hulp van Ine heeft gehad. Ine, nogmaals heel erg bedankt.

 Wilma

 Onze dochter Lisette zit in 2 Gymnasium.

Omdat het niet helemaal lekker liep op haar oude basisschool werd zij getest en bleek zij hoogbegaafd te zijn. Zij zat toen in groep 5 en is het jaar daarna overgegaan naar een school met een Leonardo klas. Zij heeft daar 2 jaar gevolgd en is toen vervroegd over gegaan naar het voortgezet onderwijs. Op haar nieuwe school bleek al dat ze nog niet alle rekenvaardigheden beheerste, daar werd wel mee geoefend, maar ze kreeg vooral bijzonder rekenwerk.

We dachten dat dat wel goed zou komen. Op het voortgezet onderwijs bleek ze echter heel veel basisvaardigheden niet te beheersen, of hier een eigen manier voor te hebben bedacht die vaak erg omslachtig was en daardoor niet het goede resultaat gaf. Ze had hierdoor niet alleen moeite met wiskunde, maar ook met het rekenwerk in allerlei andere vakken. Lisette kreeg een hekel aan alles wat met rekenen te maken had.

Wij als ouders hebben geprobeerd haar te helpen met rekenboekjes en rekencd`s, maar daar had ze erg veel weerstand tegen. Een kennis vertelde ons toen van de goede ervaringen die zij had met de begeleiding van haar dochter door Ine Geurts. Gelukkig kon Lisette ook bij Ine terecht en het klikte direct tussen Ine en Lisette. Ine heeft eerst testen afgenomen om te kijken waar de problemen zaten, zodat ze daar aan konden gaan werken. Wij kregen hiervan de uitslagen toegestuurd. Ine is altijd heel snel met het toesturen van rapportage.

Ine maakte hierna een plan van aanpak en is met Lisette aan de slag gegaan. Na elke les sprak ze door wat er was gedaan. Ine let heel goed op de persoonlijkheid van het kind en wat er nodig is. Als blijkt dat het vereiste niveau behaald is, dit wordt ook getest, geeft Ine duidelijk aan dat de RT beëindigd kan worden, zij gaat niet langer door dan nodig is. Lisette was erg trots op zichzelf toen ze zag hoe duidelijk haar rekenniveau was gestegen. Erg belangrijk is ook dat ze een stuk zelfverzekerder is geworden mbt tot het rekenen. Ze heeft nog wel steeds de neiging om te gehaast te werken en maakt daardoor slordigheidsfoutjes, maar dat kan een coach ook niet veranderen.

Wij vonden de RT van Ine de investering dubbel en dwars waard.

Karin van den Dolder

Na een voor ons ontzettende tegenvallende score m.b.t  de gemaakte Entree- toets door onze dochter, zochten wij hulp buiten de school omdat we wisten dat de hulp die Sarah nodig had verder moest gaan dan een oefenblaadje vanuit school mee naar huis te nemen.

Bovendien gaf het zelf oefenen met onze dochter niet het gewenste resultaat, ze had er vaak gewoon geen zin in, zette haar hakken in het zand op het moment dat de oefenboeken na school of in het weekend uit de kast kwamen.

Door een toevallige ontmoeting van een oud bekende juffrouw van basisschool Sam Sam uit Oosterhout, bij de Albert Heijn, hebben wij toen vernomen over de rekencoach Ine Geurts uit Elst, en al snel volgde hier onze eerste afspraak.

Opgelucht dat wij zelf niet meer de strijd hoefde aan te gaan, en dat er nu professioneel naar onze dochter zou worden gekeken waar nu precies het rekenprobleem zat zijn we wekelijks begonnen met de rekenbijles.

Ine is begonnen met een aantal toetsen af te nemen waardoor zij kon analyseren waar Sarah nu precies op uitviel.

Aan de hand van dit resultaat is Ine terug gegaan naar de basis van dit uitvallende gedeelte en heeft Sarah systematisch het rekenen bijgebracht.

Het fijne hierbij was dat onze dochter erg onzeker was over haar rekentechniek maar door de positieve aanpak van Ine steeds meer zelfvertrouwen kreeg in het rekenen zowel thuis als in de klas!

Wij zijn ontzettend blij dat we deze kans hebben aangenomen, Sarah ging met zeer grote sprongen voorruit, teruggaande vanuit de entree toets in groep 7 waar ze ongeveer zat op VBMO/ K- T nivo, is ze zeker door de hulp van Ine ( en haar veranderde zelfbeeld) nu in groep

8 doorgegroeid naar Havo/ Vwo eindadvies!!!!

Hierbij komt ook nog eens bovenop dat Ine goed meedacht over het plan van aanpak m.b.t het maken van de cito-eindtoets, zij heeft de school geadviseerd hoe Sarah het beste geholpen kon worden (vergrote versie van de toets, het maken van de oefeningen in het cito-boekje zelf e.d). En dit alles samen gaf dit geweldige resultaat!

Het is een investering zeker, ook voor Sarah ze heeft iedere vrijdagmiddag het knutseluur moeten missen, maar o, wat zijn wij blij dat we deze toch relatief korte investering hebben gedaan.

Wij raden Ine geurts als rekencoach zeker aan!!!!

Ine Bedankt!